Asiatisk salat med and og appelsin
3. juli 2019
af
Martine Svendsen Berglund.
Foto: Marte Aubert
Der er fuld knald på smagen i denne lækre asiatiske salat med appelsin, der passer perfekt til lun and og spicy chilidressing.
Ingredienser
Sådan gør du
Rids skindet på andebrysterne med en skarp kniv, og gnid det med salt og peber.
Læg andebrysterne på en tør pande med skindet nedad, og steg dem ved middel varme i 10-15 minutter, til skindet bliver sprødt.
Vend andebrysterne, og steg dem i et par minutter. Øs andefedtet fra panden over kødstykkerne undervejs i stegningen. Tag dem af panden, og lad dem hvile.
Skyl salaten, og pluk bladene i mindre stykker. Skræl og høvl gulerødder i tynde strimler med et mandolinjern eller en kartoffelskræller.
Rens og hak chilien fint. Skræl og riv ingefær fint. Pil hvidløg, og hak det fint. Bland alle ingredienserne til dressingen.
Skræl appelsiner, og skær dem i fileter. Anret salat og gulerodsstrimler i portionsskåle, og top med skiver af andebryst.
Hænd chili-lime-dressingen over, og drys med peanuts, appelsinfileter og plukket koriander.
Tip!
Ingefær holder sig fint en uges tid i køleskabets grøntsagsskuffe, selvom du har skåret en skive af den friske knold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk