Asiatisk salat med and og appelsin

Der er fuld knald på smagen i denne lækre asiatiske salat med appelsin, der passer perfekt til lun and og spicy chilidressing.

Ingredienser

Sådan gør du

Rids skindet på andebrysterne med en skarp kniv, og gnid det med salt og peber.
Læg andebrysterne på en tør pande med skindet nedad, og steg dem ved middel varme i 10-15 minutter, til skindet bliver sprødt.
Vend andebrysterne, og steg dem i et par minutter. Øs andefedtet fra panden over kødstykkerne undervejs i stegningen. Tag dem af panden, og lad dem hvile.
Skyl salaten, og pluk bladene i mindre stykker. Skræl og høvl gulerødder i tynde strimler med et mandolinjern eller en kartoffelskræller.
Rens og hak chilien fint. Skræl og riv ingefær fint. Pil hvidløg, og hak det fint. Bland alle ingredienserne til dressingen.
Skræl appelsiner, og skær dem i fileter. Anret salat og gulerodsstrimler i portionsskåle, og top med skiver af andebryst.
Hænd chili-lime-dressingen over, og drys med peanuts, appelsinfileter og plukket koriander.

Tip!

Ingefær holder sig fint en uges tid i køleskabets grøntsagsskuffe, selvom du har skåret en skive af den friske knold.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
3. juli 2019 af .

Foto: Marte Aubert

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar