Asiatisk oksekødsalat
29. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Fiskesauce har en saltet, umamismag og er perfekt i den syrlige, stærke dressing, der er brugt i salaten her.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene i en gryde efter anvisningen på pakken.
Steg bøfferne i lidt olie på en pande, til de er rosa. Krydr dem med salt og peber, og skær dem i tynde skiver mod kødfibrene.
Skræl gulerødder, og riv dem groft. Pil og hak rødløg fint. Rens forårsløg, og hak dem fint. Skyl og pluk salaten. Skyl bønnespirer.
Pil og riv hvidløg fint. Skyl og hak chili fint. Rør limesaft, eddike, sukker, fiskesauce og vand sammen i en skål.
Rør hvidløg i dressingen, og smag den til med chili – den må gerne være stærk.
Anret salat med gulerødder, rødløg, forårsløg, bønnespirer, skiver af bøf og limedressing.
Skyl og pluk mynte og koriander. Top salaten med de 2 slags krydderurter og sesamfrø, og servér straks sammen med kogte ris.
Tip!
Du kan også bruge en rest af steg, bøf eller endda kylling.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk