Asiatisk marineret svinekam med tilbehør
22. februar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Sværen er skåret fra, og i stedet er kødet marineret i en lækker asiatisk marinade, der giver en helt ny dimension til kødet.
Bemærk
Marinering: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør soja, farin og sesamfrø sammen i en skål. Skræl og riv ingefæren. Riv limeskallen fint, og pres saften. Rør ingefær, limeskal og limesaft i marinaden.
Afpuds svinekammen for evt. fedt, og læg den i en frysepose sammen med ca. halvdelen af marinaden. Luk posen, og lad kødet marinere på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg svinekammen i et ovnfad, og steg den i ovnen i ca. 40 minutter, til den har en centrumtemperatur på 65° (brug stegetermometer). Vend svinekammen undervejs, og pensl den samtidig med resten af marinaden, hver gang du vender den. Tag kødet ud af ovnen, og lad det hvile i 5 minutter før servering.
Skræl pastinakkerne, og skær dem i ensartede bjælker. Vend dem med olie, og krydr med salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen samtidig med svinekammen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Skyl og afdryp rødkålen, og snit den i tynde strimler. Skræl mangoen, og skær mangokødet i små tern. Skyl korianderen, og hak den fint. Bland rødkål, mango og koriander sammen i en salatskål.
Rør olie, eddike, brun farin og sesamfrø sammen i en skål, og smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen godt rundt i kålsalaten, og drys sesamfrø over. Skær kødet i skiver, og servér med bagte pastinakker og rødkålssalat.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk