Asiatisk laks med sprød topping

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Denne asiatiske laks er såre simpel at lave, og den smager helt fantastisk med knasende sprød topping!

Bemærk
Ovntid: Ca. 20 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Riv skallen af limefrugten fint. Hak cashewnødder og koriander fint, og rør det sammen med limeskal, rasp og ¼ af sesamolien. Fordel blandingen oven på laksefileterne.
Skyl pak choy, og pluk bladene fra hinanden. Rens forårsløg, og skær dem i 3 cm lange stykker. Skær peberfrugter i strimler, og skyl sukkerærterne.
Flæk chilien, fjern kernerne, og skær den i skiver. Skræl ingefærstykket, og hak det groft.
Fordel alle grøntsager, chili og ingefær i et ovnfad, og dryp den resterende sesamolie over.
Læg laksefileterne oven på grøntsagerne, og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter, til laksen er netop gennembagt.
Tag fadet ud af ovnen, og dryp sojasauce og limesaft over retten. Server direkte fra fadet med brød og limefrugt skåret i både.

Tip!

Bok choy (eller pak choy) er en asiatisk kåltype, som er god til fisk og lyst kød. Fås hos asiatiske købmænd og i enkelte velassorterede supermarkeder. Kan evt. erstattes af sølvbede.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar