Asiatisk laks med sprød topping
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Denne asiatiske laks er såre simpel at lave, og den smager helt fantastisk med knasende sprød topping!
Bemærk
Ovntid: Ca. 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Riv skallen af limefrugten fint. Hak cashewnødder og koriander fint, og rør det sammen med limeskal, rasp og ¼ af sesamolien. Fordel blandingen oven på laksefileterne.
Skyl pak choy, og pluk bladene fra hinanden. Rens forårsløg, og skær dem i 3 cm lange stykker. Skær peberfrugter i strimler, og skyl sukkerærterne.
Flæk chilien, fjern kernerne, og skær den i skiver. Skræl ingefærstykket, og hak det groft.
Fordel alle grøntsager, chili og ingefær i et ovnfad, og dryp den resterende sesamolie over.
Læg laksefileterne oven på grøntsagerne, og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter, til laksen er netop gennembagt.
Tag fadet ud af ovnen, og dryp sojasauce og limesaft over retten. Server direkte fra fadet med brød og limefrugt skåret i både.
Tip!
Bok choy (eller pak choy) er en asiatisk kåltype, som er god til fisk og lyst kød. Fås hos asiatiske købmænd og i enkelte velassorterede supermarkeder. Kan evt. erstattes af sølvbede.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk