Asiatisk grød med kylling, ristede peanuts og frisk koriander

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Den asiatiske grød, congee, minder lidt om en cremet risotto – den serveres her med saftige kyllingstykker, ristede peanuts og frisk, grøn topping af forårsløg, koriander og limefrugt.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl risene grundigt under rindende vand, indtil vandet, der løber fra, er rent.
Bring bouillonen i kog sammen med ingefær. Tilsæt risene, skru ned til lav varme, og læg låg på gryden. Kog i 1 time. Rør ofte i gryden, så grøden ikke brænder på.
Skær kyllingekødet i mindre stykker. Vend kyllingestykkerne i grøden, og lad dem koge med i 6-8 minutter.
Smag den færdigkogte grød til med risvinseddike, salt og peber.
Rist sesamfrø let på en tør pande, og læg dem til side.
Rist peanuts let i olie på panden. Hak dem groft. Rens og hak forårsløg. Hak koriander groft. Bland sesamfrø, peanuts, forårsløg og koriander.
Anret den varme grød i skåle, og drys med peanuttopping. Servér med sojasauce og en skive limefrugt.

Tip!

Lav en pasta af blendet hvidløg, ingefær, chili og lidt fiskesauce, og servér det til grøden, så alle selv kan tilsætte så meget styrke, de ønsker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar