Asiatisk agurkesalat med dild og sesam
1. august 2023
af
Rikke Larsen.
Foto: Tia Borgsmidt
I denne simple agurkesalat er agurkerne råsyltede sammen med lækre krydderier med et asiatisk tvist. Servér den som tilbehør til grillmaden og med nye kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og skræl agurkerne i tynde aflange strimler med en tyndskræller eller et mandolinjern. Læg agurkestrimlerne i en stor skål.
Skyl og hak forårsløg. Pres saften af citronen. Skyl og pluk dild. Rør citronsaft, soja, honning, dild, chili, forårsløg, sesamfrø, salt og peber sammen i en anden skål. Vent med at hælde lagen over agurkerne til ca. 10 minutter før servering – så er der stadig bid i agurkerne.
Hæld lagen over agurkerne, og servér som tilbehør til grillmad med nye kartofler og godt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk