Artiskokcreme med grillet aubergine og pitachips
22. december 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Servér som et let, grønt måltid eller en snack inden middagen.
Ingredienser
Sådan gør du
Afdryp artiskokker og bønner. Skyl bønnerne i koldt vand, og afdryp.
Pil hvidløget, og pres det. Hæld det i en gryde sammen med artiskokker og bønner, og varm det igennem i et par minutter. Blend til jævn konsistens sammen med tahin og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Skyl auberginen, og skær den i skiver. Drys med lidt salt, og vend dem i olie i en skål.
Steg dem gyldne og møre på en (grill-)pande i ca. 5 minutter på hver side. Læg dem på en tallerken, og dryp med balsamico. Afkøl let.
Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde skiver på skrå. Skyl og pluk persillen. Skyl og tør spinaten. Skyl chilien, og skær den i tynde skiver.
Vend grillet aubergine sammen med spinat i en skål. Smag til med salt, peber og evt. mere balsamico. Top med forårsløg og chili.
Skær pitabrødene i trekanter, og steg dem gyldne på begge sider i olie på en pande. Drys med lidt salt.
Rul granatæblet let med håndfladen på køkkenbordet, så kernerne løsner sig. Halvér granatæblet, og bank de rubinrøde kerner ud.
Drys granatæblekernerne over artiskokcremen, og servér den med grillet auberginesalat og pitachips.
Tip!
Hæld lidt koldt vand i artiskokcremen, hvis den er for tyk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk