Arme riddere med kanelbagte æbler og sirup
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Jo, jo, man skal måske gemme de lækre arme riddere til om søndagen, så det ikke tager overhånd. Men åh, hvilken dejlig søndag!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skær æblerne i både, og fjern kernehuset. Bland æbler godt rundt med sukker og kanel i en skål, og fordel dem på en bradepande beklædt med bagepapir.
Bag æblerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er møre. Det kan variere lidt efter modenhed, æblesort og størrelse.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk æg, sukker, kanel, vaniljekorn og mælk sammen. Vend 1 brødskive ad gangen i æggeblandingen, og steg skiverne gyldne i smør på en pande.
Servér de arme riddere med bagte æbler og sirup. Sigt evt. en smule flormelis over lige inden servering.
Tip!
Arme riddere er også kendt som french toast – i Frankrig hedder de dog noget helt andet, nemlig pain perdu.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på arme riddere
Powered by Froala Editor