Arancini med mozzarella og pesto

Arancini er sprøde kugler lavet af kold risotto, fyldt med frisk mozzarella, stegt og serveret med grøn pesto, præcis som på Sicilien. Hvis du har en rest risotto tilovers fra dagen før, kan du springe de første trin i opskriften over.

Arancini med mozzarella og pesto
0-30 min.

(0)

January 31, 2020 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Du kan også lave arancini med fyld af f.eks. gorgonzola, kødsauce, langtidsstegt kød eller andre lækkerier. Det er en god måde at få brugt en lille rest på.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Arancini er en lille delikat snack, som er kan laves på flere forskellige måder – nemt og hurtigt. Hvis du har rester af en god omgang, lækker, cremet risotto, så er disse sprøde velsmagende dybstegte risottokugler helt perfekte. Brug det overskydende fra dagen før og lav dem om til lækre, friterede risottokugler.

Hvad er Arancini?

Arancini er friturestegte risottokugler, og er en ret som kommer fra Sicilien. Ordet Arancini stammer oprindeligt fra Italien, og er det italienske udtryk for ”lille appelsin”. Disse velsmagende risottokugler består af resterne fra din risotto, som du former til kugler og vender i brødkrummer, hvorefter du dybsteger dem i olie. En nem snack, der er superlækker og hurtig at lave.

Har du ikke kold risotto klar? Her er en hurtig opskrift på risotto til arancini: Nem og hurtig risotto

Få inspiration til din næste risotto blandt vores favoritter: Stort tema med risotto

Lækker dyppelse til Arancini

Nyd dine Arancini med lækkert tilbehør i form af forskellige dip:

Undgå madspild og lav arancini af dine risottorester

Har du lavet en lækker risotto og har du rester tilovers? Så er resterne perfekte til at lave sprøde risottokugler. Det er nemt og hurtigt, og så har man en skøn antipasti eller snack at servere for sine gæster samtidig med at man undgår madspild.

Risottoer, der er gode til Arancini:

Kan man fryse risottokugler?

Kan du ikke nå at spise dine lækre risottokugler, så kan du roligt fryse dem ned. Arancini er nemme at opbevare i fryseren og kan nemt varmes op i ovnen eller på panden med olie, så de kan blive sprøde igen.

Måske du også kan li'