Arancini med mozzarella og pesto
31. januar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Arancini er sprøde kugler lavet af kold risotto, fyldt med frisk mozzarella, stegt og serveret med grøn pesto, præcis som på Sicilien. Hvis du har en rest risotto tilovers fra dagen før, kan du springe de første trin i opskriften over.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring bouillon i kog i en gryde. Tilsæt ris, hvidvin og safran, og lad det simre i ca. 25 minutter ved svag varme. Rør jævnligt.
Smag risottoen til med salt og peber, rør revet mozzarella og æg i, og sæt til afkøling.
Tril den afkølede risotto til 16 kugler. Stop en kugle mozzarella ind i midten, tril igen, og læg kuglen til side. Fortsæt med resten (kan laves dagen før).
Vend kuglerne i sammenpisket æg og dernæst rasp. Varm olie op i en gryde, og steg kuglerne, 4-6 stk. ad gangen, til de er gyldne og sprøde.
Servér de friskstegte risottokugler med pesto.
Tip!
Du kan også lave arancini med fyld af f.eks. gorgonzola, kødsauce, langtidsstegt kød eller andre lækkerier. Det er en god måde at få brugt en lille rest på.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk