Arabisk persillesalat
23. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Nicolai Mørk
Salaten kaldes også for tabbouleh og er en klassisk salat fra det mellemøstlige køkken, som består af bulgur eller couscous blandet med finthakkede grøntsager og masser af krydderurter.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog bulguren efter anvisningen på emballagen. Afdryp, og lad bulguren køle af.
Skyl tomater, agurk og peberfrugt. Halvér tomaterne, skrab den våde indmad ud, og skær tomaterne i små tern.
Skær agurk og peberfrugt i små tern. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå.
Skyl og afdryp persille og mynte, og hak krydderurterne fint.
Rør olie og citronsaft sammen i en lille skål, og krydr med spidskommen, kanel, salt og peber.
Bland bulgur, krydderurter og alle grøntsagerne sammen, og hæld dressingen over. Vend det hele sammen, og anret i en skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk