Appelsintærte med marengs
18. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Den klassiske, franske citrontærte er her lavet med appelsin i stedet for, og det smager helt vidunderligt. Du må ikke snyde dig selv for oplevelsen!
Ingredienser
Udstyr
1 rund form, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Bland smør og mel i en foodprocessor. Tilsæt salt og flormelis og herefter det kolde vand. Stil dejen på køl i mindst 30 minutter.
Rul dejen ud, og læg den i en rund form beklædt med bagepapir. Bag bunden i ovnen i 30 minutter ved 180°.
Riv det orange lag af skallen af halvdelen af appelsinerne, og pres sagten ud af dem alle.
Smelt smør og flormelis med appelsinsaft og -skal i en gryde, og lad det koge i 5 minutter.
Pisk maizena sammen med æggene i en skål. Tag gryden af varmen, og rør appelsinmassen sammen med de piskede æg.
Hæld cremen over tærtebunden, og bag tærten i yderligere 5-10 minutter ved 180°, til cremen har sat sig.
Pisk flormelis og æggehvider sammen til en stiv og fast masse i en skål. Hæld massen i en sprøjtepose, og fordel den over appelsintærten.
Bag kagen i et par minutter under grill i ovnen, til marengsen er gylden. Servér gerne tærten lun.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk