Appelsinstegt kylling med ovnbagte rodfrugter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
De bagte rodfrugter blandet med skysaucen fra kyllingen smager fantastisk!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Gnid kyllingen med salt, og læg den i en bradepande. Skyl appelsinerne, og skær dem i både. Pres saften ud over kyllingen indvendigt og udvendigt.
Stop timian og pillede hvidløgsfed ind i kyllingen sammen med et par appelsinbåde. Læg resten af appelsinbådene i bradepanden.
Dryp kyllingen med olivenolie, og steg den i ovnen i 90 minutter.
Skræl alle rodfrugter, og skær dem i bittesmå tern. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys med hakket rosmarin, salt og peber, og dryp med lidt olivenolie.
Sæt rodfrugterne i ovnen sammen med kyllingen, når kyllingen har stegt i 1 time, og steg dem i 30 minutter.
Læg de bagte rodfrugter i bunden af bradepanden sammen med kyllingen, og skær kyllingen for ved bordet.
Tip!
Retten kan varieres med andre rodfrugter, fx persillerødder, gulerødder og jordskokker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk