Appelsinsnitter med marcipan og orange glasur
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Lidt som hindbærsnitter, men med marcipan i mørdejen og appelsinmarmelade som fyld. Gode til halloween, børnefødselsdagen eller en sjov eftermiddag.
Bemærk
Hviletid: I alt 1½ time.
Ingredienser
Udstyr
et glas eller en kageudstikker med riflet kant, 6 cm i diameter
Sådan gør du
Riv skallen af appelsinen fint, og riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Bland marcipan med mel, flormelis, vaniljesukker, salt og appelsinskal i en skål.
Smuldr det kolde smør i melblandingen med fingrene, så det ligner grov rasp.
Saml dejen med ægget uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir. Læg bagepapiret med dejen over på et skærebræt, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Udstik runde bunde af dejen. Fordel bundene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5-8 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på en rist.
Rør flormelis, fløde, appelsinsaft og orange konditorfarve sammen til en tyk glasur.
Smør glasuren på halvdelen af mørdejsbundene i et jævnt lag, og pynt med Halloween-sukkerpynt.
Smør 1 tsk. appelsinmarmelade på den anden halvdel af mørdejsbundene, og læg de glasurpyntede mørdejsbunde ovenpå.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på halloween kage og opskrift på halloween-muffins