Appelsinsalat med fennikel og oliven
6. april 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Den her appelsinsalat med granatæble, fennikel og oliven passer perfekt til fisk eller kylling. Den er syrlig, sød og sprød i samme bid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skallen af appelsinerne, og skær dem i tynde skiver.
Skær fenniklen tyndt, gerne på et mandolinjern, og anret i en skål med appelsinerne.
Del granatæblet, og pil kernerne ud.
Hak pistacienødder og mynte groft, og drys det over salaten sammen med oliven og granatæble.
Bland honning, olie, salt og peber i en skål. Hæld forsigtigt i eddiken, imens du pisker dressingen sammen.
Hæld dressingen over salaten. Servér salaten sammen med f.eks. fisk eller kylling.
Tip!
I sommermånederne er det lækkert at skifte granatæblekernerne ud med danske jordbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk