Appelsinsalat med avocado og pistacienødder
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Sød, syrlig og supersaftig salat med farvestrålende appelsiner, der passer til alle typer stegt kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem herefter i tynde skiver med en skarp kniv.
Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Dryp dem med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.
Pil og hak skalotteløg fint, og rør det sammen med balsamico, honning, spidskommen, knuste rosa peberkorn og salt. Rør olivenolien i til sidst.
Anret appelsiner og avocado på et fad eller tallerkener.
Dryp med vinaigrette, og top med karse og grofthakkede pistacienødder.
Tip!
Hvis du er glad for varme julekrydderier, kan du smage vinaigretten til med ½ tsk. kanel og ½ tsk. allehånde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk