Appelsinsalat med avocado og pistacienødder
Sød, syrlig og supersaftig salat med farvestrålende appelsiner, der passer til alle typer stegt kød.

0-30 min.
(1)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- appelsiner
- 6
- moden avocadoer
- 1
- citroner
- ½
- karse
- ¼ bakker
- usaltede pistacienødder uden skal
- 40 g
Vinaigrette med løg
- skalotteløg
- 1
- hvid balsamicoeddike
- 1 spsk.
- flydende honning
- 1 spsk.
- stødt stødt spidskommen
- ½ tsk.
- rosa peberkorn
- ½ tsk.
- salt
- olivenolie
- 2 spsk.
Sådan gør du
Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem herefter i tynde skiver med en skarp kniv.
Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Dryp dem med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.
Vinaigrette med løg
Pil og hak skalotteløg fint, og rør det sammen med balsamico, honning, spidskommen, knuste rosa peberkorn og salt. Rør olivenolien i til sidst.
Anret appelsiner og avocado på et fad eller tallerkener.
Dryp med vinaigrette, og top med karse og grofthakkede pistacienødder.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner