Appelsinsalat med avocado og pistacienødder

Sød, syrlig og supersaftig salat med farvestrålende appelsiner, der passer til alle typer stegt kød.

Appelsinsalat med avocado og pistacienødder
0-30 min.

(1)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
appelsiner
6
moden avocadoer
1
citroner
½
karse
¼ bakker
usaltede pistacienødder uden skal
40 g

Vinaigrette med løg

skalotteløg
1
hvid balsamicoeddike
1 spsk.
flydende honning
1 spsk.
stødt stødt spidskommen
½ tsk.
rosa peberkorn
½ tsk.
salt
olivenolie
2 spsk.

Sådan gør du

Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem herefter i tynde skiver med en skarp kniv.
Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Dryp dem med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.

Vinaigrette med løg

Pil og hak skalotteløg fint, og rør det sammen med balsamico, honning, spidskommen, knuste rosa peberkorn og salt. Rør olivenolien i til sidst.
Anret appelsiner og avocado på et fad eller tallerkener.
Dryp med vinaigrette, og top med karse og grofthakkede pistacienødder.

Tip!

Hvis du er glad for varme julekrydderier, kan du smage vinaigretten til med ½ tsk. kanel og ½ tsk. allehånde.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'