Appelsinroulade
26. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Roulade er en klassiker på kaffebordet, og den er tilmed lavet af billige råvarer. Her har vi lavet den med appelsinmarmelade, men udskift gerne med din favoritmarmelade.
Bemærk
Afkøling: 1-2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Læg bagepapir på en bageplade, og smør bagepapiret med lidt smør.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker i 5-7 minutter. Bland kartoffelmel, bagepulver og salt i en anden skål, og sigt det i dejen.
Skyl og riv appelsinen fint. Vend forsigtigt appelsinskal og olie i dejen, til den er ensartet og luftig.
Hæld dejen ud på bagepapiret, og smør den ud med en palet i et jævnt lag, så den danner en stor firkant på ca. 38 x 30 cm. Bag rouladebunden i ovnen i 7-8 minutter, til den er gylden og puffer op.
Tag rouladebunden ud af ovnen, og vend den ud på et nyt stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Fjern bagepapiret fra bunden, mens den stadig er lun. Rul rouladen sammen med bagepapiret omkring, og lad den køle let af.
Fold rouladebunden ud, og smør appelsinmarmelade ud på bunden i et jævnt lag. Rul rouladen sammen på den korte led, læg den med samlingen nedad, og sæt den på køl i 1-2 timer før servering.
Skær rouladen i skiver, og servér evt. med letpisket flødeskum.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk