Appelsinpandekager med yoghurt og sirup
7. maj 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Giv de klassiske tynde pandekager en frisk og lækker smag af appelsin, og servér dem foldet og dryppet med hjemmelavet appelsinsirup og en stor skefuld yoghurt naturel.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog appelsinsaft, citronsaft og sukker ind til en tynd sirup.
Pisk mælk, mel, vaniljesukker, æg, revet appelsinskal og appelsinsaft og sammen til en klumpfri pandekagedej.
Bag store, tynde pandekager i lidt smør på en pande ved middel varme.
Skær appelsinerne ud i fine fileter uden den hvide hinde.
Rist hasselnødderne på en tør pande, og gnid skallerne af i et rent viskestykke. Hak nødderne groft.
Fold og anret pandekagerne på tallerkener sammen med en god skefuld yoghurt og appelsinfileter.
Hæld sirup over, drys med nødder, og servér straks.
Tip!
Lav evt. pandekagedejen som det allerførste, og lad den stå og hvile lidt, mens du sætter siruppen over og gør tilbehøret klar. Så bliver pandekagedejen nemmere at arbejde med.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk