Appelsinmousse med kandiserede appelsinskal

6. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

I vintermånederne er appelsinerne saftige og lækre, og det bør udnyttes. I denne søde dessert kan man virkelig sige, at appelsinerne spiller hovedrollen. Resultatet bliver både flot og velsmagende.

Bemærk
Tørretid, appelsinskaller: Mindst 12 timer. Køletid, appelsinmousse: Mindst 5 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog sukker og vand i en gryde. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
Skræl appelsinerne. Pas på, så du ikke får for meget af det hvide med. Skær skallen i ½ cm brede strimler.
Kog skallen i 2 minutter i sukkervandet. Afdryp appelsinskallen i en sigte.
Læg skallen tilbage i gryden igen. Lad dem koge på lav temperatur i 30 minutter. Lad derefter appelsinerne trække i lagen i mindst 4 timer.
Fisk appelsinskallen op af lagen, og læg dem på et bagepapir i mindst 12 timer. Dyp evt. de tørre appelsinskaller i lidt sukker.
Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med en elpisker i en skål.
Varm appelsinjuice op i en gryde til kogepunktet. Tag gryden af blusset. Vrid husblassen, så vandet forsvinder, og læg den i appelsinjuicen. Rør rundt i den varme juice, til husblassen er helt opløst.
Pisk fløden til luftigt skum med en elpisker i en skål.
Bland appelsinjuicen i æggesnapsen, og vend derefter æggesnapsen i flødeskummet med en dejskraber.
Fordel moussen i glas, og sæt dem på køl i mindst 5 timer.
Pisk fløden luftig med en elpisker i en skål. Pynt appelsinmoussen med piskefløden og de kandiserede appelsinskaller.

Tip!

Har du kandiserede appelsinskaller tilbage, kan de gemmes i et glas med låg. Vil du spise dem som et snack, kan du smelte lidt chokolade og dyppe den ene ende af skallen i chokoladen. Lad chokoladen størkne, og spis dem sammen med f.eks. en kop kaffe.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar