Appelsinmarinerede sild med stjerneanis

Sild skal der på bordet i juletiden, men der er uendeligt mange variationer af den populære fisk. Prøv de her lækre appelsinmarinerede sild, der har en dejlig smag af stjerneanis.

Bemærk
Udvanding: Mindst 12 timer. Trækketid: 2-3 dage på køl.

Ingredienser

Sådan gør du

Først skal sildene udvandes. Læg sildefileterne i en skål med lige dele sild og koldt vand, og lad dem stå i mindst 12 timer i køleskabet. Smag på et lille stykke for at tjekke, at de er ikke er for salte.
Skær appelsinskal i tynde strimler uden den hvide hinde. Bland alle ingredienser til lagen i en lille gryde, og kog det sammen i 10 minutter. Tag gryden fra varmen, og afkøl helt.
Skær de udvandede sildefileter i grove stykker, og læg dem i et skoldet sylteglas. Hæld den kolde lage over, og lad sildene trække smag i 2-3 dage i køleskabet.
Anret stykker af appelsinmarineret sildefilet på godt rugbrød smurt med fedt eller smør. Dryp med lidt af lagen, og pynt med persille.

Tip!

Sådan skolder du sylteglas: Vask glasset af, og tør det. Overhæld både glas og låg med kogende vand, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar