Appelsinkage med ricotta

Skøn opskrift på appelsinkage med ricotta. Den italienske friskost giver kagen en sødlig og frisk smag, der spiller godt sammen med appelsinens syrlighed.

Appelsinkage med ricotta
0-30 min.

(2)

7. november 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
vaniljestænger
1
usprøjtet appelsiner
1
blødt smør
125 g
sukker
250 g
æg
4
mandelmel
250 g
ricotta
250 g
mandelflager
50 g
flormelis
1 spsk.

Udstyr

  • en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen, og pres appelsinen.
Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål til en cremet og luftig masse.
Pisk æggene i 1 ad gangen, og rør mandelmel og appelsinskal i med en ske. Vend ricotta i dejen.
Fordel dejen i den smurte form, og drys med mandelflager.
Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter, til overfladen er gylden. Tjek med en kødnål eller lignende, om kagen er gennembagt.
Hæld appelsinsaften over den varme, friskbagte kage, og lad den køle helt af i formen.
Drys flormelis og evt. mere appelsinskal over kagen lige før servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'