Appelsinkage med ricotta
7. november 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Skøn opskrift på appelsinkage med ricotta. Den italienske friskost giver kagen en sødlig og frisk smag, der spiller godt sammen med appelsinens syrlighed.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen, og pres appelsinen.
Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål til en cremet og luftig masse.
Pisk æggene i 1 ad gangen, og rør mandelmel og appelsinskal i med en ske. Vend ricotta i dejen.
Fordel dejen i den smurte form, og drys med mandelflager.
Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter, til overfladen er gylden. Tjek med en kødnål eller lignende, om kagen er gennembagt.
Hæld appelsinsaften over den varme, friskbagte kage, og lad den køle helt af i formen.
Drys flormelis og evt. mere appelsinskal over kagen lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk