Appelsinkage med ricotta
Skøn opskrift på appelsinkage med ricotta. Den italienske friskost giver kagen en sødlig og frisk smag, der spiller godt sammen med appelsinens syrlighed.

0-30 min.
(2)
7. november 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck
Ingredienser
personer
- vaniljestænger
- 1
- usprøjtet appelsiner
- 1
- blødt smør
- 125 g
- sukker
- 250 g
- æg
- 4
- mandelmel
- 250 g
- ricotta
- 250 g
- mandelflager
- 50 g
- flormelis
- 1 spsk.
Udstyr
- en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen, og pres appelsinen.
Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål til en cremet og luftig masse.
Pisk æggene i 1 ad gangen, og rør mandelmel og appelsinskal i med en ske. Vend ricotta i dejen.
Fordel dejen i den smurte form, og drys med mandelflager.
Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter, til overfladen er gylden. Tjek med en kødnål eller lignende, om kagen er gennembagt.
Hæld appelsinsaften over den varme, friskbagte kage, og lad den køle helt af i formen.
Drys flormelis og evt. mere appelsinskal over kagen lige før servering.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner