Appelsinkage med mandler og appelsinchips
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Appelsinkagen har en dejlig frisk smag, og appelsinchipsene på toppen giver den et ekstravagant look.
Bemærk
Trækketid, appelsinskiver: 30 minutter. Bagetid i alt: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Kog sukker og vand sammen i en lille gryde til en tyk sirup. Skær ½ cm tynde skiver af appelsinen på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Læg appelsinskiverne i et fad, hæld siruppen over, og lad dem stå i 30 minutter. Tænd ovnen på 140º.
Flyt appelsinskiverne over på en bageplade med bagepapir. Læg en silikonemåtte ovenpå, så de holdes flade (du kan også bruge et stykke bagepapir og en bageplade),og sæt bagepladen i ovnen i 1 time. Lad appelsinskiverne afkøle på en bagerist.
Kog de hele appelsiner i en gryde med vand i 30 minutter. Lad dem køle af i et dørslag. Skær dem i mindre stykker med skal og det hele.
Varm ovnen op til 180º. Blend mandlerne så fint som muligt i en foodprocessor, og sæt mandelmelet til side i en skål. Blend derefter appelsinstykkerne til en grov puré.
Pisk æg og sukker med en elpisker til en skummende masse. Rør mandelmel, bagepulver og appelsinpuré i æggemassen.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Afkøles i formen. Læg appelsinchipsene på toppen af kagen, og servér.
Tip!
Pynt evt. kagen med spiseligt guldstøv. Det kan købes i bl.a. Magasin, Salling og i specialforretninger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk