Appelsinkage med crunchy karameltopping

9. september 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Kombinationen af karamel og knas går man aldrig galt i byen med. Kagen her har en topping, som er supernem at lave, og som er perfekt crunchy, luftig og karamelfyldt på én gang.

Bemærk
Appelsinkagen skal køle af, før den overtrækkes.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bradepande, ca. 30x25 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Riv skallen af begge appelsiner. Pres appelsinerne for ca. 1½ dl saft, og bland det med mælk.
Smelt smør, og lad det køle lidt af. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og appelsinskal luftigt. Hæld den smeltede smør i.
Bland mel, bagepulver og salt. Hæld skiftevis mælkeblandingen og melblandingen i dejen, og rør den ensartet.
Hæld dejen i en smurt form. Bag den i ca. 30 minutter, så der ikke sidder dej fast, hvis du stikker en kødnål i. Afkøl kagen på en bagerist, inden den toppes med karamelknas.
Skær chokoladebarerne i mindre stykker, og opvarm dem i en gryde sammen med smør ved middel varme. Rør rund, så massen bliver ensartet.
Bland den smeltede chokoladeblanding sammen med Rice Krispies, og fordel det over appelsinkagen. Stil kagen køligt i mindst et par timer, men gerne natten over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar