Appelsinkage med chokoladeglasur og appelsinchips

3. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

I december er grøntafdelingen i supermarkedet fyldt op af store, gule appelsiner, der med fordel kan bruges i det søde køkken. Glem alt om friskpresset appelsinjuice, og konsumér dine C-vitaminer i kageform i stedet for!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Pisk smør og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk dejen sammen.
Bland mel, bagepulver og salt sammen, og sigt det i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen.
Skyl appelsinerne, og riv skallen fint. Hak chokoladen. Vend appelsinskal, chokolade og piskefløde i dejen.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Lad kagen køle af i formen.
Hak chokoladen, og varm chokolade, kakao og kaffe i en lille gryde. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Rør flormelis i gryden, til du har en tilpas tyk glasur. Fordel glasuren over kagen.
Tænd ovnen på 120°. Skyl appelsinerne, og skær dem i meget tynde skiver.
Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde i 3 minutter. Pensl appelsinerne med sukkerlagen, og placér dem på en bageplade med bagepapir.
Bag appelsinskiverne i ovnen i ca. 20 minutter. Vend appelsinerne, og bag dem i 10 minutter. Drys flormelis på appelsinerne, og bag dem i yderligere 5 minutter. Vend appelsinerne, drys flormelis på dem, og vend dem en sidste gang. Bag appelsinerne i 5 minutter, og lad dem køle af i 15 minutter.
Drys guldstøv over appelsinerne, og fordel dem på toppen af kagen.

Tip!

Spring appelsinchipsene over, hvis det skal gå lidt hurtigere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar