Appelsinkage med chokolade
6. april 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Der er få ting, der slår en god skærekage. I den her kage gemmer sig både appelsin, mandler og mørk chokolade. Hvad mere kan man ønske sig til eftermiddagskaffen?
Ingredienser
Udstyr
Randform eller rugbrødsform
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt med en håndmikser.
Rør æggene i et ad gangen, og pisk dejen luftig.
Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend den sammen.
Hak mandler og chokolade.
Riv appelsinskallen, og tilsæt appelsinskal, appelsinjuice, mandler og chokolade i dejen. Vend dejen sammen.
Smør en kageform, og hæld dejen i formen.
Bag kagen i bunden af ovnen i ca. 1 time. Brug en tandstik til at mærke, om kagen er færdig. Er der dej på tandstikken, skal kagen bage lidt mere. Lad kagen afkøle i formen på en rist.
Pisk flormelis, kakao og vand sammen, og dekorér kagen med glasur.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk