Appelsinkage med birkes

24. november 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Kagen er skøn og saftig og med god knas fra de små blå birkes i dejen. På toppen er fine appelsinchips, men de kan også undlades.

Bemærk
Ovntid: I alt 1 time og 45 minutter.

Ingredienser

Udstyr

1 lille brødform, 22 x 11 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 125°. Skyl og tør appelsinen, og skær den i meget tynde skiver. Kog sukker og vand sammen i en gryde i 2-3 minutter. Pensl appelsinskiverne med sukkerlagen, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag først appelsinskiverne i ovnen i 30 minutter. Vend appelsinskiverne, og bag dem i 10 minutter. Drys flormelis på appelsinskiverne, og bag dem i yderligere 10 minutter. Vend appelsinskiverne igen, drys flormelis på dem, og bag dem en sidste gang i 10 minutter. Tag appelsinskiverne ud af ovnen, og afkøl dem på en bagerist.
Tænd ovnen på 180°, og smør bageformen med lidt smør. Riv skallen af appelsinen fint, og pres saften. Riv marcipan på den grove side af et rivejern.
Kom blødt smør, sukker, vaniljesukker, marcipan og æg i en skål, og pisk det cremet med en elpisker. Tilsæt appelsinsaft og appelsinsaft, og rør det sammen. Vend hvedemel, birkes og salt i dejen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen, og glat overfladen med en ske. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt – mærk efter med en gaffel eller et træspyd. Afkøl kagen helt på en bagerist.
Rør flormelis og appelsinsaft sammen til en tyktflydende glasur. Fordel glasuren ovenpå den afkølede kage, og pynt med appelsinchips og lidt blå birkes.

Tip!

Skal det gå lidt hurtigere med at få kagen på bordet, kan du bruge færdigkøbte appelsinchips i stedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar