Appelsinis med mango og mørk chokolade
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Dejlig læskende is med en frisk og eksotisk smag af appelsin og mango.
Bemærk
Frysetid: Mindst 8 timer.
Ingredienser
Udstyr
seks ispindeforme
Sådan gør du
Hæld vand og sukker i en gryde, og bring det i kog. Kog, til sukkeret er helt opløst. Tag sukkerlagen af varmen, og lad den køle af.
Skræl mangoen, fjern stenen, og skær mangokødet i mindre stykker. Pres saften af appelsinerne.
Blend mango, sukkerlage og appelsinsaft i en blender, indtil blandingen får en jævn og glat konsistens. Smag mangopuréen til med friskpresset citronsaft.
Hæld puréen i ispindeforme, og stil dem i fryseren i ca. 1 time. Sæt ispinde i isene, når de begynder at blive faste, og sæt dem i fryseren igen i mindst 8 timer eller natten over.
Tag ispindene ud af fryseren, og dyp dem hurtigt i lunkent vand, så de slipper formene.
Tag forsigtigt isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt dem i fryseren, mens du laver overtræk.
Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Dyp toppen af isene i den smeltede chokolade. Læg isene tilbage i fryseren indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk