Appelsincookies med citron og hvid chokolade
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Nemme cookies, der får en dejlig frisk smag af revet appelsinskal og citron.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170º. Beklæd 3 bageplader med bagepapir.
Bland hvedemel, majsstivelse, salt, bagepulver og natron i en skål, og sæt det til side.
Pisk smør og de 2 slags sukker luftigt med en elpisker i ca. 3 minutter. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Rør kornene fra vaniljestangen i dejen sammen med fintrevet appelsin- og citronskal. Tilsæt melblandingen, og rør, til dejen er jævn. Hak den hvide chokolade groft, og vend den i dejen til sidst.
Sæt dejen i klatter på bagepladerne med god afstand imellem. Beregn en stor teskefuld dej pr. cookie. Der kan være op til 9 cookies på hver bageplade.
Bag cookierne i ovnen i 8 minutter, til de er let gyldne, men stadig lyse. Lad dem køle af på bagepladen et par minutter, før de flyttes over på en bagerist og afkøler helt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk