Appelsinbagt torsk med karrysauce
7. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Appelsiner giver en frisk sødme til vinterens grove grøntsager. Her er de desuden vendt med en cremet karrysauce og toppet med letdampet torsk.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Gå torsken efter for ben og andre urenheder, og skær den i portionsstykker. Krydr med salt og peber.
Skær jordskokker i tynde skiver, og snit gulerødder og porre i 1-2 cm brede stykker. Læg dem i et ovnfast fad.
Rør fløde, vin og karry til en glat masse. Hæld det over grøntsagerne, og bag i 10 minutter.
Skær appelsinkødet i tern, og læg dem i fadet sammen med fisk. Bag retten færdig i 10-15 minutter, til al kødet har skiftet farve og grøntsagerne er møre.
Kog ris efter pakkens anvisning, og servér retten med grofthakket persille på toppen.
Tip!
I stedet for appelsin kan du bruge rød grapefrugt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk