Aperol spritz med prosecco og appelsin

4. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Aperol spritz er en af de nemmeste velkomstdrinks, du kan lave. Den er fin i farven og smagen er mild og frisk.

Ingredienser

Sådan gør du

Fordel Aperol i lave glas, og fyld op med prosecco.
Skær appelsinen i tynde skiver, og læg ½ skive i hvert glas sammen med 1-2 isterninger.

Tip!

Aperol er en bitter aperitif lavet på bl.a. pomerans og appelsiner. Den kan drikkes, som den er, men er også rigtig god i cocktalis, hvor bitterheden tøjles af mousserende vin og is.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Drink-klassikeren Aperol Spritz

Den flotte, orange drink er efterhånden en klassiker på de fleste danske altaner og terrasser. Udover at være flot, smager den også skønt! Den har både en god sødme, syre og bitterhed, der gør, at man kan drikke rigtigt mange ;-)

Hvad består Aperol af?

Den italienske likør har en grundsmag af citrusfrugterne appelsin og pomerans. Pomerans er lidt mere sur end den søde appelsin. Udover frugterne er der også kinin i. Kinin stammer fra barken af febertræer, og den er med til at give den karakteristiske bitre smag.

Hvad kan man bruge i stedet for prosecco?

Prosecco er en mellem-tør mousserende vin, som passer godt til den søde og bitre Aperol. Du kan dog godt skifte den ud med noget andet, hvis du ønsker det.

Er du til en sødere drink, kan du skifte prosecco ud med Asti eller andre søde mousserende vine. Har du en rest almindelig vin, kan du blande det i sammen med lidt danskvand for at få lidt brus i drinken.

Hvad serveres drinken i?

En klassisk Aperol Spritz serveres i et stort vinglas. Har du ikke det, kan du naturligvis også servere drinken i almindelige vin- eller drinksglas. 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar