Aperol Spritz
Aperol spritz er en af de nemmeste velkomstdrinks, du kan lave. Den er fin i farven og smagen er mild og frisk.
(3)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
APEROL SPRITZ: Drink-klassikeren
Den flotte, orange drink er efterhånden en klassiker på de fleste danske altaner og terrasser. Udover at være flot, smager den også skønt! Den har både en god sødme, syre og bitterhed, der gør, at man kan drikke rigtigt mange ;-)
Hvad består Aperol Spritz af?
Den italienske likør, Aperol, har en grundsmag af citrusfrugterne appelsin og pomerans. Pomerans er lidt mere sur end den søde appelsin. Udover frugterne er der også kinin i. Kinin stammer fra barken af febertræer, og den er med til at give den karakteristiske bitre smag.
Udover Aperol består drinken også af prosecco, en skive appelsin og et par isterninger. Nogle tilsætter også danskvand – det kan du sagtens gøre, hvis drinken er lidt for stærk og intens til dig.
Hvad kan man bruge i stedet for prosecco?
Prosecco er en mellem-tør mousserende vin, som passer godt til den søde og bitre Aperol. Du kan dog godt skifte den ud med noget andet, hvis du ønsker det.
Er du til en sødere drink, kan du skifte prosecco ud med Asti eller andre søde mousserende vine. Har du en rest almindelig vin, kan du blande det i sammen med lidt danskvand for at få lidt brus i drinken.
Hvilket glas serveres Aperol Spritz i?
En klassisk Aperol Spritz serveres i et stort vinglas. Har du ikke det, kan du naturligvis også servere drinken i almindelige vin- eller drinksglas.
Hvad serveres Aperol Spritz til?
Den italienske drink kan drikkes, lige når du har lyst. Den fungerer perfekt som velkomstdrink på terassen på en lun sommerdag, f.eks. sammen med nogle lækre apetizers. Men en god Aperol Spritz kan også drikkes efter maden eller til frokost, hvis du har fortjent lidt ekstra selvforkælelse – og hvornår har man ikke det?