Antipasti-bræt
4. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Servér et lækkert og uformelt måltid med et overdådigt bræt fyldt med brød, ost, charcuteri og grønt.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld det bløde smør i en skål. Hak de soltørrede tomater fint med en skarp kniv. Pil og pres hvidløget. Hak timianbladene fint. Rør soltørrede tomater, hvidløg og timian sammen med smørret i en skål, og krydr med salt og peber. Sæt tomatsmørret på køl til servering.
Tænd ovnen på 215°. Skyl peberfrugterne, og skær dem igennem på langs. Fjern stokke og stilke. Læg de halverede peberfrugter med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de begynder at blive mørke i kanten.
Tag peberfrugterne ud af ovnen, og fyld dem med burrataost. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Sæt peberfrugterne tilbage i ovnen i ca. 5 minutter, til osten smelter let.
Skær brødet i skiver, og rist det på begge sider.
Anret tomatsmør, ristet brød, charcuteri og fyldte peberfrugter på et stort bræt eller et fad. Fyld brættet op med grønne oliven, friske figner og pistacienødder. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk