Anderillette med grov sennep
15. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Denne version af anderillette er kalorielet, da den ikke indeholder alt det andefedt, som en normal rillette gør.
Bemærk
Kogetid: 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Pil skalotteløgene, og skær dem i halve. Læg andelår, skalotteløg, peberkorn, enebær, nelliker, laurbærblade, salt og krydderurter i en gryde.
Hæld vand på, så det lige akkurat dækker, og bring det hele i kog. Skru ned for varmen, og lad det småkoge ved svag varme under låg i ca. 2 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra benene.
Hæld det hele i en stor sigte med en skål under til at opsamle kogelagen. Kassér de udkogte løg og krydderurter.
Pil al kødet af andelårene, og kassér skind og ben. Riv kødet i grove strimler med to gafler. Vend andekødet rundt i lidt af den frasiede kogelage.
Fordel rilletten i en skål eller et patentglas, tryk kødet godt sammen med bagsiden af en ske, så overfladen bliver jævn. Læg låg på skålen, og sæt den på køl indtil servering.
Rist brødet, og smør det med lidt grov sennep. Fordel anderillette på brødskiverne, og top med cornichoner og lidt bredbladet persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk