Anderillette

11. november 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Anderillette smager fantastisk og kan holde sig i ca. 4 uger på køl, når bare overfladen er helt dækket af det smeltede andefedt. Servér anderilletten med ristet rugbrød og syltede rødbeder.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak timianblade og rosmarin. Pil og hak skalotteløg og hvidløg groft. Krydr andelårene med salt og peber. Læg andelårene i en gryde sammen med smeltet andefedt, løg, hvidløg, timianblade, rosmarin og laurbærblade. Andelårene skal være helt dækkede af fedtet.
Lad lårene simre i andefedtet i ca. 2½ time, til de er helt møre. Fedtet må ikke blive for varmt, da lårene så risikerer at blive seje og tørre i stedet for møre.
Tag lårene op, og afkøl dem lidt. Si andefedtet over i en ren skål. Lad det stå lidt, til fedt og den gennemsigtige skysauce deler sig. Fedtet vil automatisk lægge sig øverst, så du med en sauceske kan tage det over i en skål for sig.
Fjern skindet fra andelårene, og pil kødet af. Brug 2 gafler til at trevle kødet i strimler. Læg det i en skål. Rør lidt andefedt og skysauce i, så konsistensen bliver som en grov postej. Smag til med salt og peber.
Pres rilletten godt ned i skålen, og hæld andefedt over, så det dækker. Lad gerne rilletten sætte sig i køleskabet et par dage, før den spises. Holdbarheden er ca. 4 uger på køl.

Tip!

Vil du skyde genvej, kan du købe confiterede andelår på dåse i større supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Opskrift på hjemmelavet anderilette

Anderillette er lækkert ovenpå et stykke rugbrød eller franskbrød. Den nemmeste måde at lave anderilette (også kaldt rillettes de canard),er med rester fra gårsdagens and eller confiteret and. 

Her i opskriften laves de confiterede andelår fra bunden, men hvis du vil skyde genvej, kan du købe dem færdiglavede på dåse i større supermarkeder. 

Anderilette bliver allerbedst efter et par dage i køleskabet, men kan du ikke vente, så smager den også fantastisk friskrørt. 

Tilbehør til anderilette

Anderilette kan spises på mange forskellige måder. Du kan lave den som forret, hvor du serverer det i en lille skål, med stykker af brød og syltede agurker til. 

Du kan også spise det på et stykke brød eller sammen med en sprød grøn salat. 

Hvor længe kan anderilette holde sig?

Faktisk kan anderilette holde i op til et år i køleskabet, hvis du har brugt rigeligt med fedt. Ellers smag og duft til det efter en måned i køleskabet – så kan du nemt finde ud af, om det stadig kan spises. 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar