Anderillette

Anderillette smager fantastisk og kan holde sig i ca. 4 uger på køl, når bare overfladen er helt dækket af det smeltede andefedt. Servér anderilletten med ristet rugbrød og syltede rødbeder.

Anderillette
0-30 min.

(6)

November 11, 2022 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Vil du skyde genvej, kan du købe confiterede andelår på dåse i større supermarkeder.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Opskrift på hjemmelavet anderilette

Anderillette er lækkert ovenpå et stykke rugbrød eller franskbrød. Den nemmeste måde at lave anderilette (også kaldt rillettes de canard), er med rester fra gårsdagens and eller confiteret and. 

Her i opskriften laves de confiterede andelår fra bunden, men hvis du vil skyde genvej, kan du købe dem færdiglavede på dåse i større supermarkeder. 

Anderilette bliver allerbedst efter et par dage i køleskabet, men kan du ikke vente, så smager den også fantastisk friskrørt. 

Tilbehør til anderilette

Anderilette kan spises på mange forskellige måder. Du kan lave den som forret, hvor du serverer det i en lille skål, med stykker af brød og syltede agurker til. 

Du kan også spise det på et stykke brød eller sammen med en sprød grøn salat. 

Hvor længe kan anderilette holde sig?

Faktisk kan anderilette holde i op til et år i køleskabet, hvis du har brugt rigeligt med fedt. Ellers smag og duft til det efter en måned i køleskabet – så kan du nemt finde ud af, om det stadig kan spises. 


Måske du også kan li'