Anderillette
Anderillette smager fantastisk og kan holde sig i ca. 4 uger på køl, når bare overfladen er helt dækket af det smeltede andefedt. Servér anderilletten med ristet rugbrød og syltede rødbeder.
(6)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Opskrift på hjemmelavet anderilette
Anderillette er lækkert ovenpå et stykke rugbrød eller franskbrød. Den nemmeste måde at lave anderilette (også kaldt rillettes de canard), er med rester fra gårsdagens and eller confiteret and.
Her i opskriften laves de confiterede andelår fra bunden, men hvis du vil skyde genvej, kan du købe dem færdiglavede på dåse i større supermarkeder.
Anderilette bliver allerbedst efter et par dage i køleskabet, men kan du ikke vente, så smager den også fantastisk friskrørt.
Tilbehør til anderilette
Anderilette kan spises på mange forskellige måder. Du kan lave den som forret, hvor du serverer det i en lille skål, med stykker af brød og syltede agurker til.
Du kan også spise det på et stykke brød eller sammen med en sprød grøn salat.
Hvor længe kan anderilette holde sig?
Faktisk kan anderilette holde i op til et år i køleskabet, hvis du har brugt rigeligt med fedt. Ellers smag og duft til det efter en måned i køleskabet – så kan du nemt finde ud af, om det stadig kan spises.