Andehjerter med sellerikompot og savojkål
30. april 2020
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
Andehjerter er en sand dekilatesse, og her serveres de men en fløjsblød kompot og stegt kål.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl knoldsellerien, og skær den i tern. Kog ternene møre i letsaltet vand. Sigt vandet fra, og blend selleriternene til en glat puré.
Riv skallen af citronen, og pres saften. Smag selleripuréen til med citronskal, -saft og havsalt.
Blend estragon og persille med vindruekerneolien i 8-10 minutter. Sigt olien gennem et klæde, og stil den på køl.
Steg andehjerterne i olie i 2 minutter, og krydr med havsalt.
Hak savojkålen i mindre stykker, og steg dem på en varm pande olie. Krydr med havsalt.
Anret andehjerterne på sellericremen. Læg savojkål, brøndkarse og tallerkensmækker ovenpå, og dryp med estragonolie.
Tip!
Der er helt sikkert for meget estragonolie, men det er en god ting altid at have på køl og bruge på stegte grøntsager, et stykke bagt fisk eller i en jordskokkesuppe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk