Andebryst og rodfrugtsalat med citrusdressing
12. juli 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Rosastegt andebryst med rå rodfrugter snittet i papirtynde skiver – det giver en lækker og sprød salat, der her vendes med spidskål, æble og en frisk dressing af citron- og appelsinsaft.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm ovnen op til 200°. Rids fedtsiden på andebrysterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber.
Læg dem i et ovnfast fad med fedtsiden opad, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter. De må gerne være lidt rosa indeni.
Skræl eller skrub gulerødder og pastinakker. Skyl æblerne. Skær gulerødder, pastinakker og æbler i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Skær spidskålen i tynde strimler. Bland det hele godt sammen i en skål. Skræl ingefærstykket, riv det på et rivejern, og vend det i salaten.
Pres citron og appelsin. Rør citrussaften sammen med honning og olie, og smag til med salt og peber.
Vend dressingen i salaten. Pynt med plukket koriander og mynte. Servér rodfrugtsalaten som tilbehør til de stegte andebryster.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk