Andebryst med sprøde andesvær

1. november 2020 af .

Foto: Henrik Freek

Saftigt, rosa andebryst med sprøde svær – normalt er det flæskesvær, vi knaser mellem tænderne, men også skindet fra et andebryst kan blive til en sprød lækkerbisken.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær senerne væk fra bagsiden af andebrystet med en skarp, spids kniv. Træk skindet af andebrystet (sammen med det hvide fedtlag, som sidder under skindet). Det kan være nødvendigt at løsne skindet lidt med en kniv de steder, hvor det sidder ekstra godt fast, men ellers er det nemmeste bare at hive skind og kød fra hinanden med fingrene.
Skær skindet i 1 cm tykke strimler. Læg skindstrimlerne på en varm pande uden fedtstof, og lad fedtet smelte fra, så skindet steges sprødt i fedtet. Andesværene er færdige, når de er gyldenbrune og krøller. Hæld dem op i en sigte med en skål under.
Lad lidt af fedtet blive på panden. Læg hele, pillede hvidløgsfed og timiankviste på panden, og brun andebrysterne på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem 2 minutter på hver side (hvis de ønskes rosa) eller 4 minutter på hver side (hvis de ønskes gennemstegte).
Krydr dem med salt og peber, pak dem ind i alufolie, og lad dem hvile i 10 minutter. Hæld appelsinsaft på panden, og kog ind, til der er ca. halvdelen tilbage. Pisk smørret i. Hæld stegeskyen fra pakken med de stegte andebryster i saucen lige før servering, og sigt saucen. Skær andebrysterne i trekantede stykker.
Skræl kartoflerne, og skær dem i så tynde skiver som muligt.
Varm olie op på en stor pande, og lav små pandekager af 3 lag kartofler oven på hinanden. Krydr med salt og peber og evt. revet muskatnød mellem lagene. Brug evt. en metalring eller en stor udstikkerring til at forme pandekagerne med.
Lad galetterne simre ved lav varme i ca. 5 minutter på hver side. Vend dem forsigtigt, og steg dem ca. 5 minutter på den anden side, til de er møre. Bemærk: Du kan også vælge kun lige at brune galetterne på panden på begge sider, lægge dem på en bageplade med bagepapir og bage dem færdige i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Skrub majroerne, og skræl den hvide del, hvis den ikke er pæn. Skær dem i 2 cm tykke både. Steg dem gyldenbrune i smør i en gryde. Tilsæt svesker og vand, og småkog i 10-15 minutter, til majroerne er møre, og vandet næsten kogt væk.
Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker. Pil løget, og hak det fi nt. Rør eddike og olie sammen, og vend salat og løg med dressingen. Smag til med salt og peber.

Tip!

I stedet for kartoffelgaletter kan man servere kogte, pillede aspargeskartofler eller små, brunede kartofler til andebrysterne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar