Andebryst med sprød salat og stegte kartofler
2. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Andebryster hører ikke kun julen til. Her er det rosastegte kød serveret med en salat med spidskål, æble og gulerødder, spicy dressing med fennikel og chili samt stegte kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Rids fedtet på andebrysterne i tern.
Steg andebrysterne på en varm pande med fedtsiden nedad, til den er sprød og gylden. Vend dem, og steg dem i yderligere 4 minutter på hver side ved svag varme. Tag dem fra varmen, og lad dem hvile i 5 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem i ovnen i 25 minutter.
Skræl og riv peberrod fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Snit spidskål helt fint.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå. Skyl æblet, og skær det i helt tynde både. Vend det hele forsigtigt sammen.
Rist fennikelfrø i en lille gryde uden fedtstof. Hæld æbleeddike ved, og kog op.
Skræl og riv ingefær fint. Tilsæt honning og ingefær, og lad det koge i 2 minutter.
Tag det fra varmen, og vend dressingen i grøntsagerne. Skær chilien i små tern, og drys dem over salaten.
Skær andebrysterne i skiver, og pynt med koriander. Servér med salat og kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Grundopskrift på andebryst