Andebryst med røde ris og tranebærsauce
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Op mod jul kan man som regel købe friske tranebær i supermarkedets grøntafdeling – og ellers fås de måske som frostvare. Kog en smuk rød sauce af dem, som går godt til stegt andebryst.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd oven på 200º.
Rids skindsiden på andebrysterne med en skarp kniv. Knus rosenpeber i en morter. Gnid andebrysterne med salt og rosenpeber, læg dem i et ovnfad, og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er netop gennemstegte.
Kog de røde ris efter anvisningen på emballagen.
Pil skalotteløget, og hak det fint. Steg det let i smør i en gryde. Tilsæt æbleeddike, og lad det koge i 3-4 minutter. Rør herefter fløde i saucen.
Skru ned for blusset, og lad saucen simre i 10-12 minutter. Tilsæt peberrod og tranebær, og lad saucen simre i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere peberrod.
Skær andebrysterne i skiver, og server med røde ris og tranebærsauce.
Tip!
Kan du ikke få fat i de flotte, røde ris, kan du selvfølgelig servere enhver anden type ris som tilbehør til retten, fx vilde ris eller basmatiris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk