Andebryst med gin-brombær-sauce
2. august 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Denne ret med andebryst og gin-brombær-sauce er smukt serveret og har en diskret smag af gin. De mørklilla bær tilføjer en dejlig syre og friskhed til retten.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt sukker på en pande sammen med allehånde, peber og timiankviste, og lad det blive lysebrunt. Hæld rødvin og gin på, og lad det koge op.
Sæt en tændt tændstik til dampen, så du flamberer saucen, og alkoholen brænder af. Kog saucen ind, til den har konsistens som en tynd sirup.
Snit fine ridser i fedtet med en skarp kniv, drys godt med salt, og smør en lille smule af gin-brombær-saucen på undersiden af hvert andebryst. Gem resten af saucen til servering.
Steg kødet på en pande med skindsiden nedad i ca. 2 minutter, til skindet er sprødt og lækkert. Skru ned for varmen, vend andebrysterne, og steg dem færdige på den anden side.
Halvér granatæblerne, og frigør de spiselige kerner. Skræl rødbeden, og skær den i papirtynde skiver.
Læg et andebryst på hver tallerken, og fordel 5 brombær omkring det.
Drys med granatæblekerner, og læg rødbedeskiverne ved siden af. Dryp med sauce, og servér evt. med ovnbagte kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk