Ananastrifli med makroner og lime-vanilje-flødeskum
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Line Falck
Trifli med frugt hører ikke kun hjemme i mormors køkken. Prøv den i en eksotisk udgave med ananas, lime og sprøde makroner.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv limeskallen fint (gem lidt til pynt). Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløde, limeskal, vaniljekorn og flormelis sammen til flødeskum.
Lad det trække i køleskabet, mens du laver resten af desserten.
Skær skrællen af ananassen med en skarp kniv. Skær ananassen i kvarte, skær den hårde stok i midten væk, og skær resten af ananassen i små tern.
Pres saften af limefrugten, og bland med rom og honning i en skål, og vend ananasternene heri.
Fordel makronerne i bunden af portionsskåle eller dessertglas. Læg et lag ananas over, og fordel et lag flødeskum ovenpå. Læg endnu et lag med makroner og ananas, og top med flødeskum. Drys triflien med limeskal, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk