Ananas-banan-smoothie

Smoothien med ananas og banan er krydret med gurkemeje og ingefær, og det giver den et dejligt friskt pift.

Ananas-banan-smoothie
0-30 min.

(0)

March 19, 2021 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

glas

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Smoothie er den perfekte måde at kickstarte dagen. Det er en frisk og nem morgenmad, der giver dig masser af energi. Smoothien er både læskende, vitaminrig og god som både en sund eftermiddagssnack, et lille mellemmåltid eller til brunchbordet i weekenden. Og det bedste af det hele – du kan bruge lige det frugt og grønt, du bedst kan lide! Smoothie smager både lækkert lavet på almindelig mælk, forskellige former for plantemælk eller med yoghurt – eller brug saften fra frugten, som i denne opskrift med ananassaft.

Banansmoothie er en klassiker

Bananen er en god base at bygge sin smoothie på. Bananerne skal gerne være modne, da en umoden banan kan give en bitter og mere syrlig smag. Bananen er god til at skabe en blød og cremet konsistens, der samtidig er fuld af smag. I denne opskrift får bananen selskab af ananas, men den smager også skønt i mange andre kombinationer: 

  1. Hvis du vil have en dejlig lækker og solgul smoothie, så er mango er virkelig godt bud. 
  2. Hvis du er til den helt grønne og sunde smoothie, så er banan virkelig lækkert sammen med spinat og lidt lime – og eventuelt ingefær, hvis du er til det! 
  3. Du kan selvfølgelig også gå med den klassiske smoothie med banan og bær, den er en sikker vinder.

OBS: Hvis du bruger frugt fra frost, så vær opmærksom på at nogle typer af frosne frugter skal koges inden du bruger dem i din smoothie. Kig på posen inden brug eller køb frossen frugt beregnet til smoothie, som allerede er varmebehandlet.

Tip: Skær eventuelt din banan – eller andet frugt - ud i skiver eller tern og frys dem ned. På den måde får du en dejlig kold smoothie! Hvis du ikke har fået frugt på frost, så kan du blende nogle isterninger i smoothien.


Måske du også kan li'