Amerikanske pandekager med figner og skinke

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Amerikanske pandekager er lette og luftige, fordi der er vendt stiftpiskede æggehvider i dejen. Server dem fx søndag morgen på brunchbordet, eller spis dem til frokost.

Ingredienser

Sådan gør du

Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne helt stive med en elpisker.
Bland hvedemel, bagepulver, salt og sukker i en skål, og pisk det sammen med æggeblommer og mælk.
Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i dejen til sidst.
Steg tykke pandekager 1 ad gangen i lidt smør på en varm pande.
Anret pandekagerne med parmaskinke, figner skåret i kvarter og grøn salat. Dryp med ahornsirup, og server straks.

Tip!

Fignerne kan erstattes med andre frugter, fx blommer, ferskner eller pærer, og skinken kan udskiftes med røget laks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar