Amerikanske donuts med glasur og pynt
Foto: Betina Hastoft
Donuts er ærkeamerikansk bagværk, som ikke skal bages i ovnen, men koges i en gryde med olie. De kan serveres, som de er, vendes i kanelsukker lige efter kogning eller pyntes på festlig vis med glasur, chokolade og krymmel.
Ingredienser
Udstyr
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du de bedste donuts
Donuts og doughnuts er egentlig det samme. Donuts er blot en kortere stavemåde, som en amerikansk donut-kæde indførte i tilbage i det 19. århundrede, og deres stavemåde har hængt ved.
De amerikanske kager kan købes færdiglavede, men de smager skønt, når du laver dem selv. Lad dig endelig ikke skræmme af, at de skal frituresteges – det er nemt med denne opskrift.
Herunder kan du i trin for trin-billederne se, hvordan de populære donuts laves:
- Lav dejen efter ovenstående opskrift. Læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
- Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1 cm. Udstik cirkler af dejen med en udstikkerform, og udstik derefter et mindre hul i midten af hver cirkel med en mindre udstikkerform.
- Den dej, som bliver tilovers rundt om cirklerne, rulles ud igen og udstikkes, så al dejen bliver brugt.
- Opvarm olien i en stor gryde, til den er 180° varm. Kog 2 doughnuts ad gangen i ca. 1 minut på hver side, til de er flot gyldne.
- Pynt kagerne efter ønske, f.eks. med glasur og krymmel.