Amerikansk kartoffelsalat
28. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Denne kartoffelsalat er inspireret af den søde og lidt snaskede, amerikanske variant, der er stærkt vanedannende.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub eller skræl kartoflerne. Skær dem i grove stykker, og kog dem møre i letsaltet vand i 15-20 minutter. Afdryp.
Kog æggene i en gryde med vand i 8-9 minutter, til de er hårdkogte. Pil æggene, skyl dem i koldt vand, og hak dem.
Skyl bladselleri, og skær dem i tynde skiver. Skyl peberfrugten, afdryp drueagurkerne, og skær begge dele i små tern. Skyl forårsløgene, og hak dem fint.
Rør en dressing af mayonnaise, eddike, sennep, oregano og sukker i en skål. Pil hvidløget, riv det fint, og bland det i dressingen.
Vend de lune kartofler med dressingen, og bland grøntsager og æg i. Smag salaten til med salt og evt. mere syre og sukker.
Servér kartoffelsalaten straks, eller sæt den koldt indtil servering.
Tip!
French's sennep er en amerikansk favorit og findes i velassorterede supermarkeder. Alternativt kan du bruge en blanding af dijonsennep og fransk sennep.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk