Amerikansk græskartærte
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
En pumpkin pie med masser af lune krydderier. Det er en efterårsklassiker, men den kan sagtens spises året rundt, så længe du kan få fat i græskar.
Bemærk
Bagetid: 1 time, 25 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 27 cm i diameter
en lille kageudstikker med bladmotiv
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skrub græskarret, og halvér det. Fjern kernerne med en ske, og sæt de halve græskar på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad.
Bag dem i ovnen i 45 minutter, eller til græskarkødet er helt mørt.
Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet. Gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt. Tilsæt 5-6 spsk. vand, til dejen kan samles.
Tryk dejen sammen på en bordplade til en flad kugle. Pas på med ikke at arbejde for længe med den, så smørret smelter. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter.
Lad græskarret køle lidt af, og læg 400 g af græskarkødet i en blender. Kassér skallen.
Blend græskarkødet sammen med æg, fløde, muscovadosukker, sukker og alle krydderierne, til konsistensen er glat.
Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Skær en cirkel, der passer i tærteformen, og flyt den over i formen. Tryk kanterne på plads, og fordel græskarfyldet oven på tærtebunden.
Udstik små blade af den resterende tærtedej med en småkageform, og fordel dem på kanten af tærten.
Pensl dejen med æggeblomme, og bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter ved 175°, til den er flot gylden.
Tip!
I stedet for muscovadosukker kan du bruge brun farin.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk