Amerikansk græskartærte

En pumpkin pie med masser af lune krydderier. Det er en efterårsklassiker, men den kan sagtens spises året rundt, så længe du kan få fat i græskar.

Amerikansk græskartærte
0-30 min.

(7)

September 5, 2021 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Bemærk:Bagetid, i alt: 1 time, 25 minutter.

Ingredienser

personer

Udstyr

  • 1 tærteform, 27 cm i diameter
  • 1 lille kageudstikker med bladmotiv

Sådan gør du

Tip!

I stedet for muscovadosukker kan du bruge brun farin.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til græskartærte

En græskartærte er ikke så meget anderledes end en hvilken som helst anden tærte. Den består af en sprød tærtebund og lækkert, smagfuldt fyld.

Fyldet laves i den klassiske pumpkin pie ved at bage græskaret, hvorefter det blendes med æg, fløde, sukker og krydderier. Det er krydderierne kanel, ingefær, kardemomme, nellike, allehånde og muskatnød, der giver den velkendte smag af efterår.

Tærtebunden

For at få en helt perfekt, sprød bund er det vigtigt, at du ikke arbejder for meget med dejen, da det vil få smørret til at smelte og dejen blive sej. Vil du helst undgå at røre for meget ved dejen, kan du blende mel, sukker, salt og smør i en minihakker eller foodprocessor i stedet for at smuldre det sammen i en skål. Bagefter kan du hurtigt samle dejen på køkkenbordet med lidt vand.

Har du ikke tid til at lade dejen ligge på køl i 30 minutter, kan du smide den 10 minutter i fryseren. Det får smørret til at køle af, så du bagefter kan rulle den flot ud. 


Måske du også kan li'