Amerikansk græskartærte
En pumpkin pie med masser af lune krydderier. Det er en efterårsklassiker, men den kan sagtens spises året rundt, så længe du kan få fat i græskar.
(7)
Ingredienser
Udstyr
- 1 tærteform, 27 cm i diameter
- 1 lille kageudstikker med bladmotiv
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Tips og tricks til græskartærte
En græskartærte er ikke så meget anderledes end en hvilken som helst anden tærte. Den består af en sprød tærtebund og lækkert, smagfuldt fyld.
Fyldet laves i den klassiske pumpkin pie ved at bage græskaret, hvorefter det blendes med æg, fløde, sukker og krydderier. Det er krydderierne kanel, ingefær, kardemomme, nellike, allehånde og muskatnød, der giver den velkendte smag af efterår.
Tærtebunden
For at få en helt perfekt, sprød bund er det vigtigt, at du ikke arbejder for meget med dejen, da det vil få smørret til at smelte og dejen blive sej. Vil du helst undgå at røre for meget ved dejen, kan du blende mel, sukker, salt og smør i en minihakker eller foodprocessor i stedet for at smuldre det sammen i en skål. Bagefter kan du hurtigt samle dejen på køkkenbordet med lidt vand.
Har du ikke tid til at lade dejen ligge på køl i 30 minutter, kan du smide den 10 minutter i fryseren. Det får smørret til at køle af, så du bagefter kan rulle den flot ud.