Amagermad med laks og rødbedesalat
13. april 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Martin Tanggaard
En amagermad består af et stykke rugbrød og et stykke franskbrød, som klappes sammen omkring fyld. I dette tilfælde en lækker laks. Vi serverer den med en fræk rødbedesalat, hvor syrlig æbleeddike og et hint af den skarpe peberrod perfekt afbalancerer laksens fedme.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub rødbederne, og kog dem i ca. 30 minutter, til de er møre. Gnid skindet af, og kassér det. Skær resten i små tern.
Pisk creme fraiche, æbleeddike og revet peberrod til en dressing. Vend rødbedeternene med dressingen, og smag til med sukker, salt og peber.
Rist de to slags brød.
Mos avocado og citronsaft med en gaffel. Smag til med salt og peber.
Smør avocadomosen på rugbrødet. Fordel laksen ovenpå, klip lidt purløg henover, og læg fuldkornsbrødet øverst.
Servér sandwichen sammen med rødbedesalaten, og klip ekstra purløg ovenpå.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk