Alkoholfri mojito med hyldeblomst
20. oktober 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Mojito er en af de drinks, der har så meget karakter, at den kan serveres uden alkohol og stadig give et kick. Prøv denne forfriskende variant, hvor den hvide rom er erstattet af koncentreret hyldeblomst, mens der stadig er masser af de klassiske ingredienser mynte og lime.
Ingredienser
Sådan gør du
Stød myntebladene med sukrin eller sukker, så smagen af mynte kommer frem. Gem nogle blade til servering.
Riv skallen af ¼ af limefrugterne, og pres saften fra dem alle.
Bland mynte-sukrin-blandingen med limesaft, limeskal og hyldeblomstdrik.
Lad saften trække i 10 minutter. Si lagen, og sørg for at få presset al saften ud.
Kom lidt knust is i glassene sammen med et par limeskiver og lidt mynteblade.
Hæld saften i glassene, top af med danskvand, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Hjemmelavet hyldeblomstsaft
Savner du inspiration til det alkoholfri drinkskort? Vi har lavet en samling med alle de bedste: Alkoholfri drinks