Alkoholfri drink med ingefær og tonic
17. januar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Det er enebær, der giver gin sin karakteristiske smag. Derfor er det en god idé at tilsætte de små, mørke bær i din tonic, hvis du vil kaste dig ud i en alkoholfri version, der stadigvæk fører tankerne hen til en klassisk ’gin tonic’.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm sukker og vand i en lille gryde, så sukkeret smelter. Lad sukkersiruppen køle af.
Pres saften fra den ene citron, og skær den anden i skiver.
Knus enebærrene i en morter. Skræl ingefær, og skær den i tynde skiver.
Hæld sukkersirup, citronsaft, enebær, ingefær og tonic i en kande. Lad blandingen trække i køleskabet i 10 minutter.
Fyld glas med isterninger, og fordel drinken i glassene.
Pynt glassene med citronskiver og frisk rosmarin.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk