Alfajores – småkager med karamel
De sydamerikanske lækkerbiskner er egentlig bare småkager med et generøst lag sød, karamelliseret mælk imellem sig.

0-30 min.
(1)
27. maj 2020 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Bemærk:Dejen skal hvile 30 minutter på køl.
Ingredienser
stk.
Alfajores
- smør
- 200 g
- vaniljepulver
- 5 tsk.
- sukker
- 150 g
- æggeblommer
- 1
- æg
- 1
- majsstivelse
- 150 g
- hvedemel
- 150 g
- cognac
- 1 spsk.
- karamelliseret mælk (dulce de leche)
- 1 dåser
Sådan gør du
Alfajores
Pisk smør, vaniljepulver og sukker, til det er hvidt og luftigt. Tilsæt æggeblomme og æg – en ad gangen – og rør det sammen.
Sigt majsstivelse og mel i, og vend det det sammen. Smag til med cognac, og lad dejen hvile på køl en halv time.
Tænd ovnen på 180°.
Rul dejen ud i 3 mm's tykkelse, og stik cirkler på 4-5 cm ud, f.eks. med et glas. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 10-12 minutter i ovnen, til de er let gyldne i kanterne.
Lad kagerne køle af, og smør et lag dulce de leche imellem dem to og to.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner