Albondigas-burger

8. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

De krydrede spanske kødboller har fået ærespladsen i denne burger, der sender tanker og smagsløg sydpå.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løget, og riv det groft. Bland hakket oksekød med revet løg, rasp, æg og finthakket rosmarin i en skål. Krydr med salt og peber.
Form farsen til 4 bøffer. Steg dem i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side. Tag dem af panden.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg i olie på panden, uden at det tager farve.
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, hvidvin, paprika og finthakket rosmarin. Lad det simre i 15 minutter, og smag til med salt og peber. Læg bøfferne i saucen.
Skyl og tør salaten. Spejl æggene på en stor pande sammen med seranoskinke, til skinken er sprød.
Lun burgerbollerne. Flæk bollerne, smør dem med aioli, og fyld dem med salat, bøf, tomatsauce, skinke og spejlæg. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar