Åkander med pebermynte
3. januar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De små chokolader med pariserlinser befinder sig i den helt nemme ende af skalaen, men resultatet er superfint.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen fint, og smelt ⅔ over vandbad til en temperatur på 48°. Tag skålen af varmen, og hæld halvdelen af den smeltede chokolade i resten af den hakkede chokolade. Rør, til den er helt smeltet og blank, og tilsæt nu resten af den smeltede chokolade lidt ad gangen, mens du holder øje med temperaturen. Chokoladen er klar til brug ved 32° og må ikke overstige 34°.
Beklæd et fad med bagepapir, og fyld chokoladen i en sprøjtepose. Sæt 20-25 små runde chokoladeknapper på fadet.
Læg en pariserlinse på hver chokoladeknap, og tryk en smule.
Sæt chokoladerne til afkøling, til de er helt faste.
Opbevar åkanderne tørt og køligt.
Tip!
Du kan sagtens bytte pariserlinserne ud med andre fine sager, f.eks. valnødder, brændte mandler eller cocktailbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk